Beneficii:
În procesele digestive sunt implicate zeci de enzime diferite, care sunt secretate de glandele salivare, de glandele mucoasei gastrice, de pancreas și de celulele epiteliale intestinale. Există 3 grupe principale de enzime digestive: proteazele, care descompun proteinele, lipazele, care descompun grăsimile, și amilazele, care descompun carbohidrații din amidon. Tulburările digestive sunt adesea asociate cu deficiențe și cu diverse disfuncții enzimatice. Atunci când sistemul digestiv nu reușește să își îndeplinească funcția, pot apărea simptome specifice precum: greață sau greutate în zona stomacului, eructații, balonare, dureri și rumoare în stomac, scaune lichide sau moi. Alimentele prost digerate pot provoca alergii alimentare, colită și o creștere excesivă a bacteriilor. Enzimele digestive vă pot ajuta să depășiți o deficiență a propriilor enzime digestive.
O formulă unică de enzime de origine animală și vegetală. Eficientă în caz de insuficiență a funcției pancreatice, de lipsă de acid clorhidric gastric. Datorită prezenței proteazelor vegetale și a pepsinei în compoziția sa, acționează nu numai în lumenul intestinului subțire, ci și în stomac.
Ingrediente active:
Clorhidratul de betaină este o substanță de origine vegetală, a cărei descompunere produce acid clorhidric. Aceasta normalizează aciditatea gastrică, îmbunătățește digestia în cazul lipsei de acid clorhidric în stomac. Este utilă în tulburările digestive la nivelul stomacului, dispepsie, senzație de stomac debordant, apărută după masă.
Alfa-amilaza pancreatică este o enzimă care descompune carbohidrații din amidon și provine din pancreas. pH-ul optim este de 6,7-7,0.
Pepsină – este o enzimă gastrică proteolitică produsă de celulele glandelor principale ale mucoasei gastrice. Pepsina funcționează într-un mediu acid și prezintă o activitate optimă la un pH de 1,4-2,5. Dacă pH-ul crește, activitatea pepsinei scade, iar la un pH mai mare de 6,0 – încetează. Enzima este distrusă de alcool.
Bromelaina este o enzimă proteolitică derivată din fructul de ananas. Bromelaina este activă atât în mediul acid al stomacului, cât și în mediul neutru al intestinului subțire (pH-ul optim al bromelainei este de 4,5-9,8) Bromelaina are activitate proteolitică împotriva unei mari varietăți de proteine. Bromelaina este deosebit de bună la digerarea peștelui, a cărnii, a produselor lactate fermentate și a leguminoaselor.
Papaina este o enzimă proteolitică care descompune proteinele. Se găsește în ananas, banane, suc de pepene galben, kiwi, mango, papaya (este mai abundentă în fructele necoapte). Prin natura acțiunii sale enzimatice, papaina este numită „pepsină vegetală”. Dar, spre deosebire de pepsină, papaina este activă nu numai în medii acide, ci și în medii neutre și alcaline (interval de pH 3-12, pH optim 5-8).
Extract de bilă bovină – ajută la digerarea și asimilarea grăsimilor.
Pancreatină – un extract de enzime digestive din pancreas. Principalele enzime pe care le conține sunt amilaza, lipaza și proteazele (tripsina și chimotripsina). Enzimele tripsină și chimotripsină digeră proteinele, alfa-amilaza digeră carbohidrații din amidon, iar lipaza digeră trigliceridele. Activitatea enzimatică maximă se observă la 30-45 min după ingestie.
Lipaza pancreatică – derivată din pancreas. Este o enzimă care descompune trigliceridele (grăsimi).
Continutul Food Enzymes
O capsula contine:
clorhidrat de betaină – 162 mg; alfa-amilază – 90 mg; pepsină – 60 mg; bromelaină – 50 mg; papaina – 45 mg; extract de bilă bovină – 40 mg; pancreatină – 22,5 mg; lipază – 0,5 mg; activitate proteazică – cel puțin 300 de unități. FIP/5000 unități USP/caps; activitate amilazică – cel puțin 3000 unități FIP/5000 unități USP/caps; activitate lipazică – cel puțin 2000 unități FIP/900 unități USP/caps.
Excipienți: celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu, gelatină.
Mod de intrebuintare: Adulți căte 1-2 capsule de 3 ori pe zi, la mese. Durata de administrare 3-4 săptămâni. Dacă este necesar, administrarea poate fi repetată.
Contraindicații: intoleranță individuală la componentele produsului, sarcină, alăptare.